Hírek

Családi nap a jégen!


Indul a Családok Éve rendezvénysorozatának első programja. Szombaton a Városligeti Műjégpályán kicsiktől a nagyokig, szülőktől a nagyszülőkig mindenki találhat magának szórakoztató programot.

A Családok Éve első rendezvényén szombaton, azaz január 13-án a korcsolyázásé lesz a főszerep, hiszen a Városligeti Műjégpályán egésznap változatos programokkal várják az odalátogató családokat. Dudás Ádám a Családok Évéhez kapcsolódó események kommunikációs szakértője a csalad.hu-nak kiemelte, hogy a Magyar Jégkorong Szövetséggel közös programon a korcsolya bérlése a készlet erejéig egész nap ingyenes lesz.

A kicsiket a nap első felében Farkasházi Réka és a Tintanyúl is várja egy közös nagy játékra, majd az Iszkiri Zenekar és a Buborék Együttes szórakoztatja a gyermekeket. Délután az érdeklődők az Alma együttes műsorát tekinthetik meg, ezután 18:30-tól Radics Gigi és Király Viktor első közös koncertjükön meglepetés dalokkal készülnek

A pihenőben izgalmas kézműves foglalkozásokkal, családi társasjátékokkal, arcfestéssel és lufihajtogatással készülnek kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

A műjégpálya nyitvatartása: 10:00-14:00, délután 16:00-21:00. A hosszú sorban állás elkerülése érdekében érdemes időben érkezni.

Dudás Ádám megjegyezte, hogy a Családok Évében olyan rendezvények lesznek, amelyek minden generációt megszólítanak azért, hogy a kicsiktől a nagyszülőkig mindenki jól érezze magát. Ehhez kapcsolódóan, a programsorozat folytatásaként december 14-én vasárnap "A zene az kell, mert körül ölel" címmel tart minden vallási felekezetet megszólító templomi hangversenyt a Debreceni Kőr Dáma Egyesület. A templomi hangversenyek napján Debrecenben városi kórusok családjait rögtönzött koncertekre invitálják éttermekbe, bevásárló központokba, így nyitva a lakosság felé, beharangozva a délutáni hangversenyeket. „A zene az kell, mert körülölel” c. Család-OK Országos Koncertje hangverseny során Debrecen különböző pontjain, és vidéki helyszíneken is, egy időpontban adnak koncertet olyan családok, ahol több generáció foglalkozik zenével, hangsúlyozva annak szerepét, hogy a zene egy olyan érték, amely családokon, közösségeken átörökíthető. A hangversenyek részletes listájának megtekintéséhez látogassanak el a csalad-ok.hu oldalra.

A harmadik program inkább a fiatalságot szólítja meg, mely szintén januárban, 20-án lesz. A Műjégpályák Éjszakája során egyszerre nyílik alkalom bulizni és korizni a csillagok alatt. A Városligeti Műjégpályán a Magyar Jégkorong Szövetséggel, és az egyik legnépszerűbb kereskedelmi rádióval közösen éjfélig szórakozhatnak a résztvevők. A zenéről és a hangulatról népszerű DJ gondoskodik.

Dudás Ádám beszélt arról is, hogy még ebben a hónapban elindul a Családvarázs online sorozat is a csaladokeve.hu oldalon. Itt népszerű emberek mutatják be családjukat, olyan hozzátartozójukat, akiket eddig még nem ismert a közönség. Az interjúsorozat kéthetente jelentkezik majd.