Hírek

Kríziskezelő Ambulancia nyitotta meg kapuit Kaposváron


Az EFOP-1.2.5-16 kódszámú „Biztos Menedék” című projekt keretében új intézménytípussal, úgynevezett Kríziskezelő Ambulanciák kialakításával bővült az áldozat segítő ellátórendszer. A projekt megvalósítása során várhatóan Kaposváron, Mosonmagyaróváron, Szolnokon, Miskolcon, és Orosházán fog létre jönni Kríziskezelő Ambulancia.

A kaposvári Kríziskezelő Ambulancián 2018. február 15-én csütörtökön tartották meg az ünnepélyes megnyitót, ahol beszédet mondott többek között  Bíró Norbert, Somogy Megyei Közgyűlés Elnöke. Az Ambulanciák kríziskezelő rendszerben betöltött szerepéről szóló tájékoztatót az EMMI Család-és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság Esélyteremtési Főosztályának képviselője tartotta. Biró Dániel projektvezető és Proszonyák Ida Éva projekt és a szolgáltatás szakmai vezetőjének rövid projektbemutatása is fontos információkkal szolgált. A sajtó képviselőinek a megnyitó után alkalma nyílt a Füredi u. 22 szám alatt található Krízisambulancia helyszínbejárására. Az ünnepélyes megnyitóra meghívást kapott a Családbarát Ország Nonprofit Közhasznú Kft. által működtetett Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálat (OKIT) Irodavezető munkatársa Boglacsik Tímea is.

A kaposvári Krízisambulancia új szolgáltatásai Baranya, Somogy és Tolna Megyékre terjednek ki. Az új központ a feladat jellegét tekintve három fő feladatkört végez. Segítő munka, amely magába foglalja a pszichológiai, jogi -, mentálhigiénés, - életviteli tanácsadást, és amelyet a bántalmazással érintettek és családtagjaik vehetnek igénybe. Az áldozattá válás megelőzése érdekében prevenciós foglalkozásokat, tájékoztatókat tartanak iskolás korosztály számára, továbbá munkájukkal igyekeznek elősegíteni a társadalmi szemléletváltást a kapcsolati erőszak témájában.

A kaposvári Kríziskezelő Ambulancia 2018. február 18-tól üzemel az alábbi címen:
7400 Kaposvár, Füredi u. 22.