Hírek

Rendhagyó karácsony a CSBO-nál


A Családbarát Ország Nonprofit Közhasznú Kft. 2017. december 18-án karácsonyi ünnepi programmal készül a Társaság dolgozói számára. A rendhagyó ünnepség középpontjában az önkéntes tevékenység kap kiemelt szerepet, hiszen a családalapítás, a gyermekvállalás- és nevelés, a párkapcsolatok, a nemzedékek közötti együttműködés és a gyermek- és családbarátság szempontjából a társadalmi szemléletformálásnak hangsúlyos jelentősége van. Éppen ezért fontosnak tartjuk, hogy az önkéntesség minél több ember életformájává válhasson, és ehhez munkavállalóink is példaértékű tevékenységükkel kívánnak hozzájárulni.

Ezért december 18-án délelőtt a Biztos Kezdet Gyermekház kezdeményezésére a Kesztyűgyári Közösségi Házban létrejövő Varázslatos Karácsony elnevezésű rendezvény a CSBO munkavállalóinak karitatív munkájával jön létre, immáron második alkalommal. Az ünnepségre a szervezők több, mint 100 kerületi gyermeket, szülőt és nagyszülőt várnak szeretettel, hogy meghitté és varázslatossá tegyék a családok karácsonyát.

Az ünnepi program folytatásaként a CSBO munkavállalói a Sérültekért Alapítvány Felhőjárók Drámacsoportjának 15 fiatal, tehetséges, fogyatékkal élő tagja által létrehozott színvonalas színházi előadását csodálhatják meg. A drámacsoportot olyan közösség alkotja, akik színészi tehetségükkel sokat tesznek azért, hogy valódi interakció jöjjön létre ép és a sérült emberek között. Tagjai olyan 20-46 év közötti felnőttek, akik értelmileg, illetve mozgásukban akadályozottak. Mivel ők verbálisan nehezen nyilvánulnak meg, így létrehoztak egy mozdulatszínházat, ahol a gesztusoké és a testbeszédé a főszerep.  A színpad számukra igazi örömforrás, motiváció, mely a mindennapi műhelymunkák mellett értelmet ad hétköznapjaiknak.

A Felhőjárók produkciója szavak nélküli színház, mely alapvető érzéseket közvetít a mozdulatok, gesztusok erejével. Különlegességük abban rejlik, hogy a fellépők önmagukat adva, felvállalják érzéseiket, őszinte, hiteles az előadásuk. Arra tanítanak, hogy mi is bátran merjük kifejezni érzéseinket.

A csoport ezidáig még nem kapott díjat vagy kitüntetést a kimagasló társadalmi érzékenyítő munkájáért, a közösségi kapcsolatok erősítéséért. Éppen ezért szeretnénk átadni a drámacsoportnak az „ÖNKÉNT JÖTTEM” díjat, melyet Társaságunk azért alapított, hogy kitüntesse azokat a személyeket, induló szervezeteket, közösségeket vagy vállalati programokat, akik saját akaratukból egy közösség számára végeznek valamilyen hasznos tevékenységet, melyért cserébe nem várnak anyagi ellenszolgáltatást. A díjazottak segítenek embertársaiknak, hozzájárulnak személyes fejlődésükhöz, a pozitív változásokat elősegítik, illetve valamilyen módon kiemelkedő tevékenységet végeznek a közösségért.

A felejthetetlen előadást követően fog sor kerülni Dr. Beneda Attila család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár köszöntőjére, és az ünnepélyes díjátadásra. Ezen felül pedig Társaságunk további meglepetésekkel készül nem csak a Felhőjárók drámacsoport tehetséges színjátszóinak, hanem a Tüzér utcai lelkes, kedves 14 fős kertészeinek is, akik a Fogyatékosokat Segítő Református Központ gondozottjai. 

A Családbarát Ország Nonprofit Közhasznú Kft. minden szakterülete egy-egy ajándékokkal készül és az ünnepi program után az ajándékok névre szólóan a karácsonyfa alá kerülnek. Az ajándékok elkészítéséhez az alapítvány segítségét kérve megtudtuk, hogy milyen színes egyéniségek, milyen sokrétűek a megajándékozni kívánt személyek. Így, kissé megismerve őket tudtunk személyre szóló ajándékokat készíteni mindenkinek a karácsonyi díszben pompázó fa alá, ezzel is hozzájárulva ahhoz, hogy meghittebb, boldogabb karácsonyt varázsolhassunk a drámacsoport, és a kertészek tagjainak.

Ezúton is kívánunk mindenkinek áldott, családi szeretetben, meghittségben gazdag, boldog karácsonyt a Családbarát Ország Nonprofit Közhasznú Kft. vezetősége és munkavállalói nevében!