Hírek

Saját kezünkben van a boldogság


Mindenkinek saját magának kell megtanulnia, miként boldogulhat, hogy érheti el az örömöt, boldogságot. Egyebek mellett erről beszélt előadásában a Flow elmélet megalkotója, az Amerikában élő Csíkszentmihályi Mihály. A III. Magyar Pozitív Pszichológia Konferenciát Novák Katalin államtitkár nyitotta meg.

Nélkülözhetetlen az egyén teljesítménye a közösség előrehaladásában – egyebek mellett erről beszélt a III. Magyar Pozitív Pszichológia Konferencián a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár. Novák Katalin kijelentette: fontos, hogy aki dolgozik, szenvedéllyel, örömmel végezze a munkáját.

Kihívást és családot akarnak a fiatalok

Beszélt arról is, hogy egy nemrég, 12 ezer fiatal bevonásával végzett ifjúságkutatás szerint az ifjúságot motiválja, hogy házasságban éljenek és legyen gyermekük. Szeretnének dolgozni, és a munkájukért tisztességes bért várnak el. Sokan külföldön szereznének munkatapasztalatot, de többségük végül itthon helyezkedne el. A munkahelynél kritérium számukra a jó hangulat és a kreativitás.

Flow-val a boldogságért

Csíkszentmihályi Mihály, a Flow-elmélet Amerikában élő megalkotója előadásában elmondta: mozgalmának célja, hogy a pszichológia ne csak a betegséggel és patológiával foglalkozzon, hanem azzal is, miként lehet boldog életet élni.

Saját életéből elmesélte, hogy édesanyjával 1944-ben hagyta el Budapestet. Édesapjához mentek, aki Velencében volt főkonzul. Az utolsó olyan vonattal utaztak, amely még az ostrom előtt el tudta hagyni a fővárost. Ezt követően már hidakat robbantottak. Ez azért fontos emlék számára, mert az őket körülvevő 50-60 család megpróbálta lebeszélni az utazásról. Szerinte ők nem tudták felmérni a fenyegetettség mértékét. Kijelentette: akkor tanulta meg, hogy nem lehet bízni a közvélemény hitében, meggyőződésében.

Mint mondta, mindenkinek saját magának kell megtalálnia, miként élheti túl a bizonytalan világot. Példaként említette a munkahelyi légkört. Az fontos – mondta –, hogy dolgozhassunk, de a legtöbb munkahely nem foglalkozik azzal, milyen hatással van munkavállalójára, miként tudna a dolgozó még jobb teljesítményt nyújtani. Pedig azok az emberek, akik képesek megtapasztalni a Flow-t, könnyebben élik túl a nehézségeket.

A jó arány a titok nyitja

Kijelentette: a Flow egy olyan mentális állapot, amelyben annyira a feladatra koncentrálunk, hogy képesek vagyunk kihozni magunkból a legtöbbet és a legjobbat. Ennek az érzésnek két feltétele van. Az egyik a kihívás, a másik az annak megoldásához szükséges képesség. Amikor az egyik túl magas vagy túl alacsony, apátia, unalom vagy éppen szorongás léphet fel. Gyakran azért marad el a Flow, mert nem tudjuk, mi a feladatunk, vagy mert nem kapunk megfelelő visszajelzést.

Kijelentette: a visszacsatolás kulcsfontosságú, amelynek az adott cselekedetre és nem a személyre kell koncentrálnia. Ez az, amit a főnököknek is meg kell tanulniuk ahhoz, hogy csapatukkal a legjobb eredményt érjék el.

Forrás: Család.hu