Hírek

Harmadik helyen zárt a magyar jégkorong-válogatott a EIHC azaz a Négy Nemzet Jégkorong Tornán


2017. november 10-12. között rendezték meg a EIHC azaz a Négy Nemzet Jégkorong Tornát a budapesti Tüskecsarnokban. A három napos rendezvényen a japánok, az olaszok, a lengyelek és a magyarok csapatai mérhették össze erejüket.

A japán jégkorong-válogatott 2-1-re legyőzte az olasz együttest a torna pénteki nyitómérkőzésén. A rendezvény első napján a magyar válogatott 4-1-re kikapott a lengyel csapattól. Ez volt a két együttes 56. mérkőzése, az eddigi mérleg 18 magyar győzelem, 31 lengyel siker és hat döntetlen. A mérkőzés első negyedórája kiegyenlített volt, a kapuk nem forogtak nagy veszélyben. A lengyelek mindhárom játékrészben eredményesebbnek bizonyulva nyerték meg a találkozót.

A torna második napját lengyel jégkorong-válogatott meccse nyitotta meg a japán válogatott ellen. A mérkőzést a lengyelek nyerték 3-2-re. Ezt követően a magyar jégkorong-válogatott lépett pályára az olasz együttes ellen. Mindkét csapat vereséggel kezdte a tornát, a magyarok a lengyelektől, az olaszok a japánoktól kaptak ki a pénteki nyitónapon.

Mindkét fél előtt adódtak lehetőségek, s bár az olasz kapu forgott többször veszélyben, Bálizsnak is kellett hárítania, s a kapuvas is segítségére volt. Végül a magyar jégkorong-válogatott 5-2-re legyőzte az olasz együttest.

A már győztes lengyel jégkorong-válogatott 4-3-ra kikapott az olasz együttestől a torna utolsó napján, vasárnap. Az olaszok első sikerüket aratták, a lengyelek először kaptak ki. A magyar válogatott a második helyért játszott a japánokkal.

A magyarok és a japánok mérkőzése zömmel a japán kapu előtt zajlott - 12 magyar kapura lövés mellett hat japánt láthatott a 2142 néző -, ám a lehetőséggel a japánok éltek: Hiromicsi Terao emberelőnyből egyenlített, így következhetett az ötperces hosszabbítás.

A három-három elleni ráadás végén fél percig emberelőnyben, négy a három ellen játszhatott a magyar csapat, de nem tudott betalálni. A szétlövés során kikapott a magyar jégkorong-válogatott, így a japánok szerezték meg a második helyet, a magyarok a harmadik helyen zártak.

A három napos rendezvény során a Családbarát Ország Nonprofit Közhasznú Kft. biztosította a gyermekmegőrzőt a gyermekes családok számára. A látogatókat képzett szakemberek szórakoztatták fejlesztő és kézműves játékokkal, ezen kívül a gyermekek figurás arcfestésen, a lelkes szurkolók pedig szurkolói arcfestésen vehettek részt, ezzel biztosítva, hogy kicsi és nagy egyaránt önfeledten érezhesse magát a rendezvény teljes ideje alatt.

MTI Fotó: Czagány Balázs