Hírek

Óvodapedagógusoknak szervezett konferenciával ünnepelte 20 éves fennállását az S.O.S. Krízis Alapítvány


S.O.S. Krízis Alapítvány
saját fotó

November 24-én közel száz óvodapedagógus és szociális szakember vett részt az S.O.S. Krízis Alapítvány által szervezett konferencián, melynek témája az óvodás korosztályt érintő bántalmazás volt. Az Alapítvány tisztségviselői visszatekintettek a 20 év alatt megtett útra, köszönetet mondtak munkatársaiknak, önkénteseiknek és gyertyagyújtással 1 perces csendben emlékeztek meg azokról a nőkről, akiknek az életét minden erőfeszítés ellenére nem sikerült megmenteni.

Az alapítvány 2009 óta évente szervez olyan szakmai rendezvényt, ahol a kríziskezeléssel foglalkozó állami és civil szervezetek, valamint a jelzőrendszer képviselői találkoznak és a terület elismert szakértői tartanak előadásokat. Nem történt ez másként az idén sem, az idei konferencia fókuszában az óvodás korú gyermekek bántalmazása állt.

Pszichológus, óvodavezető, gyermek-traumatológus és jogász előadók járták körbe a gyermekbántalmazás különböző szempontjait és tapasztalatait, az óvodapedagógusok, mint jelzőrendszeri tagok felelősségét, teendőit és a rájuk háruló jelentési kötelezettséget.

A 06/80-20-55-20-as krízistelefonszámot működtető Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálat képviseletében Boglacsik Tímea, a szolgálat vezetője ismertette a szervezet – nagyon gyakran kisgyermekeket is érintő - szolgáltatását, a bántalmazottak számára rendelkezésre álló segítségadás lehetőségeit.