Hírek

Családbarát szülészetet hoz létre a kormány


A cél, hogy a szülés pozitív élmény legyen minden szülő nő számára, hogy később ismét merjenek gyermeket vállalni- mondta Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára a Magyar Gyermekorvosok Társasága kongresszusának megnyitóján, mely Győrben került megrendezésre 2017. szeptember 21-én.

A születésszám növekedése érdekében a kormány családbarát szülészeteket alakít ki. Azonban nem új szülészeteket hoznak létre, hanem a szülészeti osztályok mindegyikénél lesz egy minimumszabvány, - elvárás, amit teljesíteni kell, írja az MTI. Ezen intézkedéshez szorosan kapcsolódik, hogy a kormány 2020-ig tizennégymilliárd forintból hat gyermekcentrumot fejleszt, melynek révén növekszik a gyermek sürgősségi ellátás kapacitása, és javul a hozzáférés – hívta fel a figyelmet.

Novák Katalin kiemelte, hogy a kormány az egészséges életmód érdekében vezette be a népegészségügyi termékadót, az oktatásban ezért alakította ki az egészséges büfét és alkotta meg a közétkeztetési rendeletet.

A megnyitót egy kerekasztal-beszélgetés követte, ahol Novák Katalin az anyatejes táplálás fontosságára hívta fel a figyelmet. A szombatig tartó kongresszuson mintegy ötszáz gyermekorvos vesz részt.

(forrás:MTI)