Hírek

LESZ Országos találkozó


A Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetsége 2017. szeptember 15-17-ig rendezi meg a XXX. országos találkozóját, melynek címe: „Szolidaritás a családban és a társadalomban az önkéntes segítők optikájából”.

Az önkéntes segítő személyiség számára a szolidaritás megkérdőjelezhetetlen adottság. A szakmai programok során a szolidaritás témakörének többféle aspektusból történő megvilágítására kerül sor. A telefonos munka során a hívóval, az ügyelőtársakkal, a szolgálattal, tulajdonképpen a társadalommal is szolidaritást vállalnak azok az önkéntesek, akik szabadidejükben végzik ezt a sokszor fizikailag és lelkileg is megterhelő, ugyanakkor nagyon szép szolgálatot.

A szolidaritás és az együttműködés mikro-, mezo- és makrostrukturális kérdéseiről is szó esik a három nap alatt, többek között körbejárják a résztvevők, hogy

  • van-e a szolidaritásnak ideális formája, mértéke, határa?
  • vajon mitől újulhat meg napról napra és évről évre a szolidaritás érzése?
  • kikkel tudunk, akarunk szolidárisak lenni?
  • problémák, hátsó gondolatok – a szolidaritás elfogadása vagy elutasítása?

A konferencia több mint 150 önkéntes lelki elsősegélyt nyújtó ügyelő és külföldi partnereik részvételével zajlik, ahol előad a „Kríziskezelő szolgálatok fejlesztése” projekt szakmai vezetője is (CSBO NKft). Várnak vendégeket Felvidékről, Kárpátaljáról, Franciaországból, Lengyelországból, Erdélyből, Ukrajnából is.

A konferencia keretében 14. alkalommal kerül sor a „Szabó Pál” díj, valamint elismerő oklevelek átadására.