Hírek

Az anyák nagy része nincs tisztában a jogaival


Munkajogi tanácsolat ad, tanulmányokat oszt meg és tanfolyamot tart a témában Repka Ágnes. A dolgozomami.hu alapítója, szerzője a csalad.hu-nak adott interjút.

- Munkajogi és álláskeresési tanácsok kismamáknak, anyukáknak. Erről szól a dolgozomami.hu. A téma egybevág az Ön szakmájával?

- Közgazdász, HR menedzser és munkajogi szakokleveles tanácsadói végzettséggel rendelkezem, 16 éve foglalkozom emberi erőforrás menedzsmenttel: toborzással, kiválasztással, munkaerő-közvetítéssel, fejvadászattal, tréningekkel, munkajogi kérdésekkel. Olyanokkal, mint a munkaviszony-létesítés, - módosítás, - megszüntetés, munkáltatói jogkör gyakorlása. Budapesten élünk a családommal, két lányunk van, Lili idén ősszel kezdi az iskolát, Lisa pedig nemrég, májusban született meg. Jelenleg ő tölti ki a napjaim nagy részét, ahogyan ez az első hónapokban lenni szokott.

- Mikor és miért indította az oldalt?

- Mindig is érdekelt a nők helyzete a munkaerőpiacon, a női karrier titka, az esélyek egyenlősége vagy inkább egyenlőtlensége, ám amióta anya lettem 7 éve, mindez többszörösen felerősödött. Nap, mint nap látom, hogy mekkora dilemma előtt áll egy fiatal, vagy már nem is annyira fiatal nő, amikor az élete egyik legszebb teendője, a gyermekvállalás-gyermeknevelés és az állása biztonsága között habozik, olyan választás elé állítva, ami nem szabadna, hogy előforduljon. Innen ered a blog munkajogi kérdésekkel foglalkozó része. Korábbi fejvadász munkám több ezer állásinterjút vezettem, számtalanszor megtapasztalva, mi vezethet sikerre az álláskeresés során, s több száz kis, közepes és nagyvállalat vezetőjét, HR-esét volt szerencsém megismerni, s látni, megtapasztani, milyen elvárásaik vannak, kiket, s miért választanak az állásra jelentkező pályázók közül. Ezt a tudást az álláskereséssel foglalkozó cikkeimben, tanulmányaimban, tanfolyamomon adom át a munkát kereső édesanyáknak.

- Milyen tapasztalatokat szerzett?

- A blogomat főleg édesanyák és várandós hölgyek olvassák, s ők is teszik fel a legtöbb kérdést. Többségében Magyarországról, de érdekes módon több száz olvasóm van külföldről is. A kérdések nagy része a szülés után a munkába visszatérésre irányul, hogy köteles-e a munkáltató visszavenni őt, vagy fel is mondhat-e neki, ha igen, milyen indokkal, hogyan kell kiszámolni a szabadságokat, mennyi végkielégítés illeti meg az anyukát, alá kell-e írni a közös megegyezést. A várandóssággal kapcsolatban is sok a bizonytalanság, mikor kell bejelenteni, kinek, hogyan, meddig lehet vagy kell dolgozni. Ezekre próbálok most már több mint 6 éve megnyugtató, közérthető, jogilag megalapozott válaszokat adni a cikkeimben, s a honlapomról mindenki számára elérhető ingyenes hírlevél- sorozatokban.

- Miben és hogyan tud Ön segíteni?

- Az anyukák jó része sajnos egyáltalán nincs tisztában a jogaival, így igen gyakran rossz döntéseket hoznak, számukra hátrányos megállapodásokat írnak alá, ami sajnos anyagilag is kihat a család életére – pont abban az időszakban, amikor a gyermekek születése és nevelés emiatt eleve több pénzre van szükségük. A blogon ingyenesen elérhető írásokkal, s a hírlevélben lévő jogi tanácsokkal egy átlagos tudású édesanya is fel tudja vértezni magát megfelelő munkajogi ismerettel, de aki ennél többet szeretne, annak a kifejezetten munkába visszatérni szándékozó anyukáknak szóló e-book-om, vagy a személyes tanácsadás és az online munkajogi tanfolyam minden apró kérdésre, speciális helyzetre kimerítő választ ad. Így – ha nem is tudja visszavenni a munkáltatója szülés után – megfelelő anyagi kompenzációval távozik a cégtől, ami több hónapnyi jövedelmet, s megélhetést jelent. Sajnos ennél ritkábban ugyan, de a visszatérés részleteinek tisztázásában is sokat segítettem már, milyen munkakörbe veszik vissza az anyukát, mennyi lesz a bére, mit kell elfogadni és mit nem… Álláskeresés esetén pedig az új, megváltozott élethelyzetnek, az anyukás létnek megfelelő új állás megtalálásában segítek, akár a blogon írt cikkekkel, akár a tanulmányokkal.

- Oktatással is foglalkozik.

- A kisgyermekes anyukák ideje véges, éppen elég a háztartást és a gyermekeket ellátni, így az ő igényeikhez igazítva, otthonról, rugalmas időbeosztással lehet nálam munkajogot, vagy álláskeresést tanulni, online tanfolyamok formájában, ahol természetesen a kérdezés lehetősége is biztosított, így napi kapcsolatban vagyok minden „hallgatómmal”.

- Bár a cím alapján nőknek szól az oldal, a munkajog a férfiaknak ugyanolyan fontos. Őket sem utasítja el?

- Nem bizony, sokan keresnek, és én ennek kifejezetten örülök. A legkedvesebb írások, felkeresések, segítségkérések azok, amikor az apuka, a férj jelentkezik be nálam, hogy a feleségét, párját támogassa, segítse ebben a nehéz helyzetben, s sokszor ketten jönnek el a tanácsadásra. Kifejezetten élvezem a velük való munkát, mert a férfiak sokszor higgadtak, bátrabbak, mint az édesanyák, így a nálam megtanult jogi dolgokat apuka támogatásával, sokkal könnyebben érvényesítik az anyukák. Jó látni, hogy egyre több férjnek, apukának fontos a párja támogatása s a munkahelyi sikere, s ebből ők is kiveszik a részüket aktívan. Az álláskeresési tippeket pedig kis módosítással mindenki tudja használni, nem egy anyuka ügyfelem volt már, aki a nálam tanultakkal a párja önéletrajzát átírta, felkészítette az interjúra, és segítette az álláskeresésben.

(csalad.hu)