Hírek

Települési Ifjúság Munkatársak Országos Találkozója


Dr. Illés Boglárka előad
Dr. Illés Boglárka (saját fotó)

A fiatalok társadalmi aktivitásának növelése, illetve nyitott-, elfogadó-, befogadó-, szemléletmódjának megerősítése szerepel az Új Nemzedék Központ átfogó céljai között, ezért negyedszer szerveztek szakmai fórumot 2017. március 29., melynek ezúttal a Családbarát Ország Nonprofit Kft. épülete adott otthont.

Ekler Gergely, az Új Nemzedék Központ ügyvezetőjének köszöntője után, Dr. Illés Boglárka, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, Ifjúságpolitikáért- és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkára nyitotta meg a találkozót. Kihangsúlyozta annak fontosságát, hogy a fiatalok minél több figyelmet kapjanak Magyarországon, és ígérete szerint a kormány minden eszközt megad ahhoz, hogy a fiatalok családban képzeljék el jövőjüket és ezt a tervüket meg is tudják valósítani.

Említést tett az Esély Otthon elnevezésű felhívásról, melynek célja, hogy a vidéki fiatalok számára reális alternatívává váljon a helyben maradás, illetve a vidékre költözés, és ezáltal javuljon a vidék népességmegtartó ereje és versenyképessége. Helyettes államtitkár asszony szerint a 2016-os ifjúságkutatásból tisztán kiderül, hogy a legfőbb marasztaló erő a kivándorlással szemben – a barátok és hazaszeretet előtt – a család.

Huszthy Boglárka, Eger Város Önkormányzatának ifjúsági referense, megvalósult jó gyakorlatként mutatta be „Eger – Hatékony helyi ösztönzők az ifjúsági referens szemével” címmel az Egri Önkormányzat támogatásából megvalósuló ifjúságügyi projekteket.

A rendezvény az „Y és Z generáció találkozása a munkaerő piacon” a „Jó példák a települési ifjúsági munkában” és az „Ifjúság jövőképe” témákban tartottak kerekasztal beszélgetésekkel fejeződött be.

Közönség
saját fotó