Díjak

Köszönet
Szívek
A díjról

A Családbarát Ország Nonprofit Közhasznú Kft. a komplex családpolitikai, nőpolitikai, idősügyi és gyermekjóléti szakmai feladatok és folyamatok tervezését, előkészítését és megvalósítását látja el. A családalapítás, a gyermekvállalás- és nevelés, a párkapcsolatok, a nemzedékek közötti együttműködés és a gyermek- és családbarátság szempontjából a társadalmi szemléletformálásnak kiemelt jelentősége van. Az Alapító kiemelten fontosnak tartja, hogy az önkéntesség minél több ember életformájává válhasson, ezért az önkéntes munka elismerésére, az önkéntesség ismertségének növelése érdekében hozza létre az „ÖNKÉNT JÖTTEM”- díjat.

A díj adományozásának szempontjai

Az „ÖNKÉNT JÖTTEM”- díj az önkéntesség területén minimum egy éven át elért eredmény céljából olyan személynek, induló szervezeteknek, közösségeknek vagy vállalati programok számára jár, akik saját akaratukból egy közösség számára végeznek valamilyen hasznos tevékenységet, melyért cserébe nem várnak anyagi ellenszolgáltatást. Az „ÖNKÉNT JÖTTEM”- díj olyan önkéntesnek vagy önkéntes programnak ítélhető oda, akik segítenek embertársaiknak, hozzájárulnak személyes fejlődésükhöz, a pozitív változásokat elősegítik, illetve valamilyen módon kiemelkedő tevékenységet végeznek a közösségért.

Díjazott 2016

Az „ÖNKÉNT JÖTTEM” díjat az önkéntes munka elismerésére idén 2016-ban Palágyi Máté kapja. Palágyi Máté, lelkes 26 éves fiatal zenész, aki már évek óta a Biztos Kezdet Gyerekház önkéntes segítője. Hétfő délelőttönként a hátrányos helyzetű gyermekekkel foglalkozik, akiket minden alkalommal ámulatba ejt csodaszép hegedű játékával, így a kisebbek sokat tanulnak a zene öröméről. Az utóbbi időben a Gyerekház Ringató foglalkozásain nyújtotta segítő kezét és figyelte a gyermekek rezdüléseit a zene iránt. Ez az élmény ihlette első gyermekdalát, amelyet Máté elő is ad. Ezzel szeretné meghálálni a gyermekektől kapott önzetlen szeretetet és egyúttal köszönetét fejezi ki az „ÖNKÉNT JÖTTEM” díj elnyeréséért.

Palágyi Máté
Alapító okirat

Alapító okirat letöltése itt